28.5.2015

Nyt pääsee päreitä naulaamaan!Onko mielesi tehnyt kokeilla vanhan kansan rakennusmenetelmiä? Huomaako silmäsi kauniin pärekaton maisemassa? Nyt se on mahdollista Pelkosenniemen Suvannon kylässä! Siis päästä naulaamaan pärekattoa.


Suvannon kylän väki on hiki hatussa höylännyt päreitä, jotta kylän ensimmäisen museoidun kapulalossin pärekatos voidaan uudistaa. Lossin rakensivat aikoinaan Santeri, Martti ja Jouko Autioniemi ja se liikennöi Kitisellä vuosina 1960-1975. Kapulalossi museoitiin poikkijoelle kahdeksankymmentä-luvun alussa. Pärekatto on nyt yli kolmekymmenvuotias eli vanha ja heikkokuntoinen.


Suvannon kyläyhdistys ry järjestää pärekaton naulaustalkoot ensi viikolla keskiviikosta lauantaihin 3.-6.6. Kauempaa tuleville talkoolaisille tarjotaan majoitus metsästysseura Suvanto-Kairan majalla ja kaikille talkoihin osallistuville on tarjolla herkkuruokaa. Sen takia kannattaakin ilmoittautua hetimiten Tiinalle 040 707 6376, että on ruokaluvussa mukana.

Lossikatos on iso, 160 neliötä! Siinä riittää naulattavaa. Kyläyhdistys toivookin apua kylän ulkopuolelta, muuten kyläläiset saavat naulailla kattoa vielä ensi lumen aikaan :) Nimittäin suvantolaisia ei ole edes kolmeakymmentä ja siitäkään luvusta eivät kaikki katolle kykene.

Neljä vuotta sitten Suvannossa järjestettiin edelliset isot pärekattotalkoot ja saldo oli kuusi kattoa. Parhaana talkoopäivänä oli mukana nelisenkymmentä talkoolaista.

Talkoihin voi tulla yhdeksi päiväksi tai puoleksi, jos ei ehdi olla pitempään. Yhdessä tekeminen on mukavaa! Tervetuloa!

Tiina Heinänen
Suvannon kyläyhdistys ry, pj


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti