8.9.2014

Terho -perhekerho aloitti Pelkosenniemellä

Pelkosenniemen MLL yhdistys kartoittaa tilapäisestä lastenhoito-kurssista kiinnostuneita henkiöitä
Pelkosenniemen vanhassa pappilassa kokoontui joukko lapsia ja aikuisia rennoissa merkeissä. 
Kauniissa syys -säässä nautittiin syksyn antimista ja leikittiin. Terho -perhekerhossa jutustellaan, tehdään yhdessä jotain mukavaa ja kahvistellaan. Terho -perhekerho on osa valtakunnallista Suomen kulttuurirahaston Koko Suomi leikkii -hanketta. 
Tavoitteena on vahvistaa sukupolvien välistä siltaa muun muassa leikin keinoin ja mukavalla yhdessä ololla.
Pelkosenniemen Terhokerho yhdistettiin perhekerhoon. Pelkosenniemen MLL yhdistys toivottaakin kaiken ikäiset lapsista eläkeläisiin tervetulleeksi torstaisin Vanhaan Pappilaan kello 10:00-12:00 viettämään aikaa yhdessä.

Pelkosenniemen MLL paikallisyhdistys suunnittelee Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssin järjestämistä paikkakunnalla ensi vuoden puolella. 
Nyt kartoitetaan, löytyykö lastenhoitokurssista kiinnostuneita henkilöitä. Kurssille voivat osallistua kaikki vastuuntuntoiset henkilöt, joilla on kiinnostusta ja aikaa hoitaa lapsia. 
Lastenhoitotehtävissä voi toimia 16 vuotta täytettyään. Kurssin voi järjestää joustavasti päivä-, ilta- tai viikonloppukurssina tai näiden yhdistelmänä. Lastenhoitokurssille osallistuva saa valmiuksia toimia hoitajana Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitotoiminnassa tai kurssin voi suorittaa hankkiakseen lisätietoa lasten kanssa toimimisesta. Tavoitteena on, että Pelkosenniemelle saataisiin MLL välityksen kautta tilattavia lastenhoitajia tilapäiseen lastenhoitoapuun. 
Erityisesti kevätaikana Pyhätunturin matkailukeskuksen matkailijat kyselevät tätä palvelua. Monien perheiden isovanhemmat ja muu tukiverkosto on kaukana, joten mahdollisuus lastenhoitajan tilaamiseen antaa helpotusta arkeen. Koulutuksesta kiinnostuneet voivat laittaa tiedon alustavasta kiinnostuksesta osoitteeseen merviriitta.jaakkola@gmail.com tai puhelimitse 040-9383515(Annika) Tilkkutäkkien tekoa kaikille pienille pelkosenniemeläisille jatketaan. Yhdistys ottaa vastaan 15x15cm kokoisia tilkkuja, väri vapaa. Yhteen peittoon menee 20 tilkkua. Lankoja tilkkuja varten voi hakea yhdistyksen tilille Asuste Kenkä Pesoselta. Tilkkuja vastaanotetaan Mervi Jaakkola (Sodankyläntie 117).

Pelkosenniemen MLL yhdistys toivoo toimintaan mukaan uusia jäseniä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten oikeutta hyvään ja onnelliseen lapsuuteen. 
Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kaikille avoin järjestö, jossa kansalaiset voivat tehdä vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten sekä perheiden hyväksi. Paikallisyhdistyksen kautta myös valtakunnalliset hankkeet ja rahoitukset saadaan alueelle. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kätevästi sivuilta www.mll.fi tai ottamalla yhteyttä jäsenvastaavaan 040-7579 440. Jäsenetuihin kuuluu Lapsemme lehti, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa sekä erilaisia alennuksia matkailupaikoista ja tuotteista.

Teksti ja kuva: Annika Kostamo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti