10.10.2014

Maalaus katsoo Sinua!Pelkosenniemen kirjaston seinältä katsoo neljä jännittävää maalausta juuri Sinua! Ja minua!Teokset hämäävät. Aluksi ne vaikuttavat piiloutuneilta. Siveltimen vedot ja värit risteilevät mieluummin peittäen kuin paljastaen.

Kun Sinä katsot teosta aikasi, se alkaa elää ja huomaat, että se onkin koko ajan tarkkaillut Sinua. Löydät hahmon piilossa olleen katseen, joka intensiivisyydessään hätkähdyttää. Kun otat askeleita oikealle, hahmon katse seuraa tai kun askellat vasemmalle, olet edelleen katseen sisällä.

Lapin taiteilijaseura on jalkautunut kaikkiin maakunnan kuntiin nyt kuudetta kertaa Hallaa VI -näyttelyssä. Pelkosenniemi sai kirjastoon lokakuun ajaksi Liisa Karintauksen maalauksia näyttelyseinälleen.

Kirjaston pieneen näyttelytilaan mahtui vain neljä teosta, koska kaksi teoksista ulottuu lattiasta kattoon ja leveyttäkin niillä on runsaasti. Teokset ovat niin voimallisia, että näissä neljässäkin riittää sulateltavaa.

Karintaus on vuonna 1977 syntynyt rovaniemeläinen taiteilija, jolle "taide on välttämätön tie elää, hengittää ja nähdä edes pieni häivähdys ns. totuudesta." Karintauksen mukaan taide voi näyttää meille sellaisia tärkeitä asioita ja vivahteita, joita emme muuten ehkä huomaisi.

Kutsun kaikkia kirjastoon. Tule ajan kanssa ja anna teosten vaikuttaa, katsoa Sinua. Se voi olla kuin uudistava siveltimen veto aistiesi avaamiseksi :)

Karintauksen teokset nähtävillä kirjastossa 29.10. saakka.

TiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti