16.2.2014

Helmikuussa helähtää

Helmikuiselta hiihtoladulta uinumaa maisemaa
Helmikuussa pitäisi pakkasen paukkua eli helmikuun helähtää, suksen luistaa ja päiväsaikaan auringon valaista hetken maisemaa, mutta tänä vuonna on toisin.  On ollut lauhaa, lumisateen tuhnuista, suksi on tartahdellut latuun, auringonsäteistä ei ole ollut tietoa.  Tänään metsässä oli hiljaista, lumitaakassa olevat puut ja pensaatkin tuntuivat nukkuvan, eläinten jälkiä oli vähän eikä maisemasta voinut oikein erottaa seuraavaa vaaran rinnettä kuten tavallisesti.

Keväisiä aurinkoisia  ulkoilupäiviä odotellessa Pelkosenniemen varttuneemmalla väellä ollut  monenlaista aktiviteettia tarjolla. Eilen oltiin teatteriretkellä Rovaniemellä oikein linja-autolla.
http://www.rovaniementeatteri.fi/

Ohjelmassa oli Aapelin klassikkokomedian Siunatun hulluuden alkuperäistekstiä kunnioittava musiikillinen versio. Teosta voidaan pitää suomalaisen kylähulluuden ylistyslauluna ja tätä Risto Innamaa ohjausta onkin verrattu aikansa Napapiirin sankareihin.  - Täydessä linja-autossa juttu luisti matkatoverien kanssa. Kerrankin oli aikaa jutusteluun. otimatkalle lähdettiin yhteisen ruokailunn jälkeen.


Aina ylöspäin!
Tammikuun lopulla Pelkosenniemellä oli Eläkeliiton järjestämä ja Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama Murtumatta Mukana - Lujuutta Liikkumalla -luuliikuntapäivä. Mukana oli 50 osallistujaa, joista suurin osa eläkeläisiä. Päivän aikana osteoporoosiasiantuntija Kitty Seppälä antoi  tietoa   luustoterveyden tärkeydestä ja jakoi liikunta- ja ravitsemusvinkkejä. Lisäksi päivän aikana vetreytelltiin kehoa elvyttävän jumpan avulla.Lisäksi palopäällikkö Mika Harju antoi turvallisuusvinkkejä.


Liikunnan avulla toimintakyky pysyy yllä ja askel nousee entiseen malliin karttuneista vuosista huolimatta.


Siis ylös, ulos ja lenkille!

 Marja-Liisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti