11.2.2014

Kipin kapin Kirjakahvilaan!

Tänä iltana Pelkosenniemen kirjastossa Kirjakahvila illassa vierailee runojen ja lausunnan kanssa töitä tekevä toimelias nainen Louhistiina eli Tiinaliisa Multamäki.

Tiinaliisa on tehnyt monenlaisia runoesityksiä ja performansseja, esimerkiksi Mä ja olvi -runoja oluesta, jota hän esitti Sodankylän elokuvajuhlilla viime kesänä myös ex tempore ulkoilmaesityksinä. Tiinaliisan tuotannosta löytyy lisää tietoa hänen facebook-sivuiltaan www.facebook.com/louhistiina.

Tänään Kirjakahvilan aiheena on Kansanrunous! Kuivaa, tylsää erehtyy varmaan joku ajattelemaan. Päinvastoin! Sensuroimattomat kansanrunot taitavat olla liiankin kovaa kamaa nykykuulijalle. Entivanhaan sanottiin suoraan, kansanrunot eivät kaunistelleet :) Saapa nähdä mitä ilta tarjoaa, ehkä kuulemme myös oluesta! Kaikki rohkeat runojen ystävät tervetuloa!

Sompion kirjasto on pyörittänyt Kirjakahvila toimintaa vuoden 2009 syksystä lähtien. Kerran kuussa jokaisessa toimipisteessä Pelkosenniemellä, Savukoskella ja Sodankylässä vietetään mukavaa, rentoa yhteistä iltaa kirjallisuuden merkeissä. No, aiheena voi olla välillä musiikki, elokuvat tai vaikkapa paikallishistoria. Myös Tanhuan lainausasemalla Savukoskella on pidetty monta Kirjakahvilaa.

Kirjakahvilan ideana on esitellä mahdollisimman erilaisia aiheita ja kirjoja. Tämä onnistuu, koska illan vieraana ja vetäjänä toimii aina eri henkilö, joka tuo oman kiinnostuksensa mukaiset teokset esittelyyn ja herättää niistä keskustelua. Tämä on kirjavinkkausta ja lukukokemusten vaihtoa parhaimmillaan!

Tervetuloa mukavaan yhteiseen kirjalliseen iltaan kirjastoon, toivottaa Tiina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti