18.5.2014

Eläkeläisilottelua


Kairala kutsui  porinakerholaisia  vappuaattona  kampsupottukekkereihin.

Takatalvesta huolimatta Kajastuksen talolle saapuikin yli 60 virkeää eläkeläistä, joukossa myös vieraita Savukoskelta.  Emäntien viimeistellessä kampsupottulounasta vieraat ihailivat upeaa Kairalaa  kylävideon katselulla. Ohjelmassa oli myös, karaokelaulua, tanssiesityksiä, leikkimielistä kilpailua,  kansalaisopiston töiden näyttelyosasto ja lopuksi mahdollisuus vanhan ajan iltamien tapaan tanssin pyörteisiin.
Tapahtumaa voi tarkastella monesta ikäihmisen hyvinvointiin liittyvästä näkökulmasta.  Oli tuttujen tapaamisista, ohjelman tekijöitä ja yleisöä. Jostain olen lukenut, että seurustelu on yhtä terveellistä kuin laihdutus ja liikunta ja että arki ja elämänlaatu koostuvat pääosin yksinkertaisista asioista kuten yhdessäolosta sekä yhteisöllisyyden tunteesta.


 Tutkimuksissa on edelleen havaittu, että ihmisen, joka ei aikaisemmin  ole harrastanut kulttuuria, mutta aloitti osallistumisen, terveydentila koheni samaan tasoon kuin pitkään kulttuuria sen eri muodoissa harrastaneilla. Sama tuntui pätevän myös toisin päin, eli harrastukset jäivät pois, koettu
terveydentila huononi.

Omaehtoisella harrastamisella, on se liikuntaa, käsitöitä, karaokelaulua, näyttelemistä  tai  eri tapahtumiin  yleisönä olemisella on  myönteinen vaikutus ikäihmisen hyvinvointiin. Yhdessä nautittu maittava perinneruoka-ateria on myös osa hyvään elämänlaatua.

Kiitos kairalalaiset, etenkin Airi  hyvästä päivästä!Marja-Liisa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti