7.3.2014

Lyhyt pohdinta naiseuden vaikeudesta
Mallimaailman nainen on laiha, pitkä ja rinnaton. Kansalaisen suusta täydellinen nainen on kurvikas. Hollywood-nainen on laiha, iso rintainen, perseinen ja pitkä tukkainen. Naisella tulee olla korkokengät ja naisen tulee käydä töissä. EI! Naisen tulee olla kotona ja hoitaa perhettään ja lapsia kotona vähintään kolmevuotiaaksi. Oikea nainen rintaruokkii ja synnyttää alateitse.

Kylläpä nainen saa ristiriitaisia viestejä. Itse olen monet kerrat tuhahtanut mielessäni naisen kurveihin liittyvissä keskusteluissa. ”Kyllä OIKEALLA naisella pitää olla kurveja!” Jaaha, olin nainen viimeksi kun vessassa kävin. Kurveja ei ole, eikä varmaan tule. Tiedän silti olevani ihan OIKEA nainen. 

Kuka meille näitä paineita luo? Yheiskunta? Miehet? Muotisuunnittelijat? Ei mielestäni. Vaan ihan se toinen kanssa sisar, NAINEN. Nainen on naiselle susi.

Parhaimmillaan nainen voi olla naiselle ystävä, toveri jolle voi kertoa kaiken. Ystävä jonka tukeen voi luottaa kävi miten kävi. Silti nainen on yleensä ensimmäisenä arvostelemassa toista naista. Miksi?

Naiseutta on erilaista. Jokaisella on omatapansa olla nainen. Toiselle sopii urapolku ja toiselle kotisohva. Se ei tee kenestäkään sen huonompaa tahi parempaa naista. Ollaanko tästä lähtien vähän parempia toisillemme? 

SISKOT, PYSYKÄÄ LUJINA! PYSYKÄÄ ITSENÄNNE!

-Janni 

Ps. Hyvää LAUANTAITA kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti